Възможно е удължаване на примирието между Израел и Хамас с 1-2

...
Възможно е удължаване на примирието между Израел и Хамас с 1-2
Коментари Харесай

Възможно е удължаване на примирието между Израел и Хамас

Възможно е удължение на примирието сред Израел и " Хамас " с 1-2 дни. Такива позитивни сигнали получил Египет от двете страни в спора в събота, съобщи Reuters.

Диаа Рашван, началник на египетската Държавна осведомителна работа (SIS), сподели в изказване, че страната води обширни договаряния с всички страни, с цел да реализира съглашение за удължение на четиридневното помирение.

То ще разреши " освобождението на повече заложници в Газа и палестински пандизчии в израелски затвори " , посочи Рашван.

В същото време примирието в Газа продължава, а подготвени за освобождение са още израелски заложници, палестински пандизчии.

Очакваше се " Хамас " да освободи втора група израелци в събота. Египетски източници по сигурността споделиха, че са получили имената на 14 израелски дами и деца от " Хамас " и чакат повече детайлности за това по кое време заложниците ще бъдат предадени на египетските управляващи.

Израелските управляващи пък обявиха, че се готвят да освободят още 42 палестински пандизчии в събота, в сходство с изискванията на съглашението.

Съгласно примирието - 50 дами и деца, арестувани от Хамас, би трябвало да бъдат освободени на стадии в продължение на четири дни в подмяна на 150 палестински дами и младежи, които са измежду хилядите арестувани в израелски затвори.
 Червеният кръст удостовери, че Хамас е освободил 24 заложници Обновена
Червеният кръст удостовери, че Хамас е освободил 24 заложници

13 израелци, 10 тайландци и един филипински жител

Припомняме, че палестинската осведомителна организация WAFA заяви за, при който бяха ранени пет души и който бе осъществен

По-рано Израел предизвести, че в северната част на Газа по време на паузата в боевете, тъй като твърди, че регионът остава зона на дейни бойни дейности.

" Хуманитарната пауза е краткотрайна ", сподели на арабски представителят на израелската войска Авичай Адраи.
 Израелският министър на защитата: Примирието е къса отмора и войната продължава
Израелският министър на защитата: Примирието е къса отмора и войната продължава

Целта - цялостното заличаване на " Хамас " не е променена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР